Nationella arbetsgrupperna tar fram kunskapsstöden med stöttning av nationella redaktionen. I arbetsprocessen finns några viktiga datum för arbetsgrupperna att förhålla sig till, se nedan under rubriken Viktiga datum.
Som stöd för arbetet med att ta fram kunskapsstöd och regionala tillägg finns ett antal instruktioner och handledningar. Materialet syftar till att stödja författarna i arbetet att ge kunskapsstöden en enhetlig, lättförståelig och lättnavigerad utformning.
Kunskapsstöden kan vända sig till alla professioner inom vård och omsorg som deltar i utredning, behandling och uppföljning av en patient. Det är viktigt att informationen i aktuellt kunskapsstöd både strukturellt och innehållsmässigt är samstämmig med övriga kunskapsstöd.
För att kunskapsstöden ska vara enkla att hitta och varje målgrupp ser rätt information är det viktigt hur kunskapsstödens titel och att informationen märks upp med aktuell målgrupp. På grund av tillgänglighetskäl är det också viktigt att följa de riktlinjer som finns kring hur rubriker.
Kunskapsstöden produceras, förvaltas och revideras i Worddokument i Teams eller i Verktyg för kunskapsstöd (VKS). För att få tillgång till nationella redaktionens Teamsyta eller VKS krävs behörighet.
Inför arbetet med att skriva kunskapsstöd bör medlemmar i NAG delta i introduktion med redaktionen. För den som bara behöver ett kort svar på en praktisk fråga finns återkommande Öppet hus-tillfällen.
Regionerna kan göra regionala tillägg till de kliniska kunskapsstöden. De regionala författarna/redaktörerna får möjlighet att skapa tillägg till en ny version av ett kunskapsstöd fyra veckor innan kunskapsstödet publiceras.